Vincent Krijtenburg

Journalistiek & Media

Persbericht maken

Een goed persbericht is de eerste stap naar waardevolle publiciteit! Met de onderstaande tool kun je eenvoudig een persbericht maken over jouw boek, crowdfundingsactie, evenement, etc. Doorloop simpelweg de onderstaande stappen waarmee ik alle benodigde informatie verzamel. Vervolgens kun het -afhankelijk van het onderwerp- kiezen of je een geautomatiseerd of handgemaakt bericht wil en of ik je mag helpen bij het verzenden van het bericht of het maken van foto’s of video’s (videopersbericht of bedrijfspitch) bij het persbericht.


Persbericht verzenden

Een persbericht maken is één. Maar er vervolgens mee in de publiciteit komen is een ander verhaal. Ik help je dan ook graag met het versturen van het bericht naar de juiste redacties. N.b. Ik doe mijn uiterste best maar bieden geen garantie dat het bericht ook geplaatst zal worden door de redacties waar we het bericht naartoe sturen.

Persbericht laten schrijven

Er zijn een aantal onderwerpen waarvan je een geautomatiseerd persbericht kan laten maken. Ze zijn supervoordelig maar ze zijn ook vrij simpel van aard. Het kan zijn dat uw bericht beter tot zijn recht komt als er even ambachtelijk aan gesleuteld wordt. In één van de laatste stappen van de bovenstaande tool krijg je daarom de optie om het bericht te laten herschrijven herschrijven op basis van een telefonisch interview. Je wordt dan opgebeld voor aanvullende vragen en quotes om het bericht extra aantrekkelijk te maken.

Foto’s bij persbericht

Veel (met name online) redacties ontvangen graag foto’s die ze bij het artikel kunnen plaatsen. Ik weet uit ervaring dat persberichten met een foto een grotere kans hebben om gepubliceerd te worden. Laat daarom een goede foto maken die betrekking heeft tot de inhoud van het persbericht.

Videopersbericht

Om uw persbericht kracht bij te zetten kunt u een video laten maken waarin u of één van uw medewerkers het bericht audiovisueel toegelicht. Als je de optie ‘video’ aanvinkt om een video te laten maken, dan wordt u kort na het genereren van het persbericht gebeld om het één en ander af te stemmen.

Bedrijfspitch

Ik kan je ook helpen om een bedrijfspitch op te nemen. Met jouw input schrijf ik een tekst voor je, en kom ik de video opnemen. Als je het spannend vind om voor de camera te staan, dan coach ik jou daar doorheen! Als je de optie ‘video’ aanvinkt om een video te laten maken, dan wordt u kort na het genereren van het persbericht gebeld om het één en ander af te stemmen.

Over deze tool

Oorspronkelijk ontwikkelde ik de bovenstaande tool om een persbericht te maken onder de naam NewsMarker.

Oorspronkelijk ontwikkelde ik de bovenstaande persberichtengenerator onder de naam NewsMarker. Maar om mijn zakelijke activiteiten overzichtelijk te houden, zet ik de techniek achter NewsMarker nu in op mijn eigen site. De tool zorgt ervoor dat ik jouw antwoorden overzichtelijk en efficiënt aangeleverd krijg, waardoor ik hoge snelheid en concurrerende prijzen kan bieden. Naast hulp bij het maken van jouw persbericht bied ik een aantal aanvullende diensten, waarmee de kans op publicatie sterk toe kan nemen. Als ik zelf niet snel beschikbaar ben, zet ik daarvoor indien nodig een collega in.

© 2022 Vincent Krijtenburg

Thema door Anders Norén